SEMEKO.SI EKIPA

Nekaj besed o nas

Družinsko podjetje za družine.

DRUŽINSKO PODJETJE ZA DRUŽINE - DRUŽINA DRUŽINAM

 

Naj se predstavimo. Smo Aleš in Veronika starši Matjaža, lastnika psičke Emi in ustanovitelja podjetja SemEko.si. Prav vsi smo zelo radi v naravi. Živimo in dihamo z njo, v vsakem letnem času na svoj način. Toplo sonce pa nas preko celega leta vleče ali pa vsaj spominja na otok Hvar, na njegove vonjave, čarobnost in prekrasno morje. Na otok z navdušenjem zahajamo vsako leto, večinoma večkrat na leto, če le čas to dopušča.
Sivka, origano, rožmarin, žajbelj, lovor in morje nas ne spustijo iz svojega objema in so nas tudi močno zaznamovali. Predvsem ta prva rastlina: ''Sivka''. V poletnih mesecih imamo z njo veliko dela. Sami jo požanjemo, posušimo, otrebimo, preberemo in jo nato pripeljemo domov. Ravno želja po soncu in ta vonj poletja pa sta botrovala združeno zgodbo med piro in sivko. Vzplamtela je ljubezen na prvi pogled. Kasneje pa se jima je pridružila še ajda.
Z izdelavo ''dišečih'' naravnih blazin vseh oblik smo pričeli pred petimi leti. Aleš je bil dolga leta zaposlen v kemični industriji. Želja je bila, da se z novim delom oddalji stran od kemije in da pričnemo z izdelavo koristnih, naravnih, lepih in igrivih izdelkov za vse generacije. Ko sva postala starša sva za Matjaževe potrebe iskala preproste, praktične in naravne izdelke, ki pa jih na tržišču preprosto ni bilo. Razmišljala sva o izdelkih, prijaznih za dojenčke. Začela sva z blazino za dojenje, dodala pirin vzglavnik, izdelala sva podlogo za potovalno posteljico , ki je služila lahko za spanje ali pa tudi kot igralna podloga. Velik izziv v poletnih mesecih nama je bil tudi, , večno prepoten Matjažev hrbet. Težave smo imeli, ko sva ga z avtom prevažala v lupinici, kasneje pa tudi v avtosedežu. Matjaževe potrebe in skrb za njegovo ugodje so nama bile velik izziv, on pa velika inspiracija.
Ideje so se nato same porajale glede na potrebe in želje nas v družini in prijateljev. Tako smo zasnovali izdelke, ki ne služijo le otrokom ampak tudi nam odraslim: vzglavnike, blazine za sedenje v pisarni, blazine za avtosedeže, blazine za jogo, nadvložke za spanj,e blazine za osebe na invalidskih vozičkih ...
. Tudi psička Emi je bila deležna ugodja pirinih blazin. Dobila je svojo pasjo blazino, na kateri se zelo udobno počuti in zelo dobro spi. Včasih ji zjutraj niti na misel ne pride, da bi vstala in šla ven.
Želja nam je ustvarjati kvalitetne naravne izdelke živahnih, veselih barv, ki jih lahko uporabljajo vsi, tako stari kot mladi.


KO SE ZDRUŽITA TRADICIJA IN INOVACIJE

Lahko inovacije izhajajo iz tradicije?
Trudimo se, da ohranjamo krhko ravnovesje med njima. Z našimi izdelki se želimo vrniti k naravi, od katere nas sodobno življenje vedno bolj oddaljuje. Ravno zaradi nevarnih snovi, ki jih v vsakodnevnem življenju najdemo v prehrani, tekstilu, čistilnih in pralnih sredstvih tako doma kot na delavnem mestu, smo želeli izdelati izdelke, ki umetnih in nevarnih snovi ne bodo vsebovali. Predvsem pri spanju, kateremu v življenju namenimo veliko časa, se nam je to zdelo zelo pomembno.
Pri nastajanju naših izdelkov je vključenega veliko ročnega dela. Izdelki so v celoti narejeni v Sloveniji. Luščine pire in ajde prihajajo iz slovenskih kmetij, ki so za ekološko pridelavo pridobile certifikat. Pri izbiri surovin skrbimo za visoko kvaliteto in redne kontrole. Izdelki so distribuirani v več kot 30 trgovin po celotni Sloveniji.

 

BLAZINA ZA ZALJUBLJENE

Opojno dišeče blazine srčki polnjeni z ekološko pridelanimi luščinami ajde in cvetovi sivke.

Preberi več